top of page

“The city of Londen - Tales don’t need words to be told.”


©TABOO.PR

Afgelopen week was TABOO op reis naar Londen. In het volgende stukje nemen we je mee en laten je de bruisende stad meebeleven. Dus zet je schrap en wordt even een echte globetrotter.


Als je verwijst naar een wereldstad; dan kan je niet om Londen heen. Diversiteit staat centraal; of het nu gaat om cultuur, de wijken of de activiteiten die er te doen zijn. Iedere stap die je in het ademende Londen zet, brengt weer een ander verhaal met zich mee om te kunnen delen. Creativiteit stroomt door de aderen van de stad, waarbij de uitdrukking “the sky is the limit” met de fraaie hoogbouw een hele letterlijke wending neemt. Op het gebied van PR biedt het bewandelen van de Londense straten een levensechte brainstormsessie. Of het nu gaat om een klein logo van een lokaal eetkraampje, of juist weer een meterslange muur vol met graffiti, de verbeelding laat niks te wensen over. Achter elke creatieve uitspatting zit een bewuste gedachtengang; om het verhaal te kunnen delen met het publiek.



Yerroll vd Polder; team-member Taboo



Niet alleen de levendige stad zelf, maar ook het ondernemerschap wat er wordt uitgeoefend is indrukwekkend. Als groep zijn wij naar Etsy geweest; "een beursgenoteerd bedrijf en een online marktplaats voor handgemaakte en vintage producten." Hier was de opdracht om met een creatief concept te komen om een zo groot mogelijk bereik btw halen voor Etsy Made. Een evenement waarbij pop-up markten worden opgezet door teams van Etsy verkopers. Helaas werd de groep in twee gesplitst waardoor wij niet samen aan dit idee konden werken. Er was echter wel één teammember van Taboo in het winnende team; dat zegt ook wel weer wat hè ;-)





De volgende dag waren wij te gast bij D&AD.


"Sinds 1962 werden zij de allerbesten in design en reclame vertegenwoordigd door het D&AD Potlood. Een Potlood winnen blijft het hoogst haalbare in vele carrières en het werk dat het huldigt inspireert anderen om dat te bestuderen, te bediscussiëren te kopiëren en er aan refereren als het beste van de industrie en meeste historische schatten. D&AD Grafiet, Hout, Geel en Zwarte Potloden zijn in de UK gemaakt met vlekkeloze kwaliteit van duurzaam FSC gecertificeerde houtvoorraden."



Voorafgaand het bezoek was het de bedoeling om een briefing voor de D&AD awards te kiezen. Ons leek het interessant om te gaan voor Durex, want you know, het is nou eenmaal "standaard" niet aantrekkelijk om een condoom erbij te pakken.


Wij zijn van deze sessie erg geïnspireerd geraakt, dus to be continued...



Na alle karaoke-sessies, kroegentochten, de laatste stapavond en de geweldige magic show (ahum) in Southbank, kunnen wij met zekerheid zeggen dat Londen een waardevolle ervaring is geweest die bijdraagt aan een nieuwe kijk op de PR-wereld.


Yours sincerely,
THE TABOO TEAM
bottom of page