WELKOM OP
TABOO-PR
We horen, we zien, maar we zwijgen niet
Taboo PR heeft zich het doel voor ogen gesteld om de term “gewoontes” te doorbreken. Afwijken van de standaarden binnen de branche zullen ons niet alleen onderscheiden t.o.v. concurrerende bureaus, maar zal ook terug te vinden zijn in de uiteindelijke uitwerkingen. Wij zijn van mening dat een verrassingselement, in combinatie met echte transparantie, onze doelen kan verwezenlijken.
Taboo PR staat voor meer dan het uitwerken van een opdracht. D.m.v. het analyseren van het vraagstuk willen wij het probleem concreet in kaart brengen. Hierbij zullen wij niet terugdeinzen op het moment dat wij tot de conclusie komen dat er een ander probleem speelt. Verder zal er niet alleen gekeken worden naar de positieve, maar juist ook naar de negatieve aspecten van de opdrachtgever. Dit zorgt ervoor dat de doelgroep(en) zich daadwerkelijk met je kunnen verbinden, want iedereen is een mens, en iedereen heeft dan ook “slechtere” eigenschappen. Het is geen sprint, maar een levensechte marathon. En, aan het eind van de marathon, willen wij ervoor zorgen dat taboes landelijk bespreekbaar zijn.
MEET TABOO
Corporate Story
4 unieke studenten hebben na hun derde studiejaar een volgende stap bereikt in hun loopbaan. Aan het begin van jaar 4 beginnen de 4 studenten aan de minor PR: Creating Stories aan de Hogeschool Rotterdam. Niet wetende wat er de komende paar maanden op hun staat te wachten..
De groepen waren gemaakt; zonder ook maar een duidelijk beeld te hebben van hoe iemand als persoon nou echt in elkaar zit. Zoals vrijwel elke student betaamt, is het een kwestie van elkaar leren kennen, om de samenwerking fijn te laten verlopen. Hoe kan het dan ook anders dat deze 4 studenten unaniem besloten om samen een drankje te gaan doen op het terras. Immers, de beste verhalen worden gedeeld onder het genot van een drankje.
De 4 studenten zochten de gezelligheid van de Oude Haven op, gelegen in het mooie Rotterdam. De keuze viel op een buitenterras aan de rand van het water. De combinatie van het sprankelende authentieke uitzicht en de mobiele verwarming onder de parasol, creëerde een relaxte en open sfeer, om hier elkaar beter te kunnen leren kennen.
De dynamiek was vanaf het begin meteen zichtbaar. Al snel begonnen de gesprekken een persoonlijke wending aan te nemen, wat niet heel gebruikelijk is bij relatief onbekende mensen. Één van de studenten begon met een erg persoonlijk verhaal te vertellen. Hieruit bleek dat wij als groep zijnde dezelfde gedachte hadden, ondanks dat we als individuen erg verschillen. Dezelfde normen en waarden kwamen boven water. Men moet de vrijheid krijgen om te durven zeggen wat hij/zij vindt. Zo brak één van de studenten tijdens het vertellen van het persoonlijk getinte verhaal, per ongeluk het glas waaruit werd gedronken. Dit resulteerde niet alleen in een kapot glas, maar het brak ook direct het spreekwoordelijke ijs tussen de studenten.
Op basis van de overeenkomende gedachtes, in combinatie met de normen en waarden die de studenten nastreven, kwam de groep tot de conclusie dat er één gemeenschappelijk doel voor ogen was. Namelijk, het niet bespreekbare juist wel bespreekbaar maken. Taboo is geboren uit de eerlijkheid en de oprechtheid van de studenten.
We zien, we horen, maar we zwijgen niet.
ONS DOEL
Het herkenningspunt van Taboo PR is terug te vinden in de manier hoe wij ons profileren, hoe wij gezien willen worden. Er zijn veel termen waar direct aan gedacht worden, maar de meest prominent aanwezige betreft een karaktereigenschap van het bureau. Taboo PR is geen ja-knikker, maar een eerlijke nee schudder. Wij zijn niet bang om nee te durven zeggen, als wij het ergens niet mee eens zijn, of bijvoorbeeld een geheel ander probleem in kaart hebben gebracht. Met deze vorm van transparantie willen wij ervoor zorgen dat de opdrachtgever een zo’n eerlijk mogelijke aanbeveling krijgen, waar zij ook daadwerkelijk mee vooruit kunnen. Met een gezonde dosis zelfvertrouwen is Taboo PR niet bang om de confrontatie op te zoeken, om de gewenste resultaten te bereiken.
POSITIONERING
Taboo PR richt zich met het positioneren op de authenticiteit van het bureau. Wij beschouwen het als erg belangrijk om de “eigen” DNA van het bureau naar voren te laten komen. Het vizier richt zich op het onderscheiden ten opzichte van de concurrerende bureaus, waardoor bijvoorbeeld de originaliteit hoog in het vaandel staat. Om een helder beeld te kunnen schetsen van onze positionering, is het handig om als eerste een uitleg te geven over wat positioneren precies inhoud. Vervolgens zal de daadwerkelijke positionering van Taboo PR in kaart worden gebracht.
Met een goede positionering, is het de bedoeling om je bureau op een bewuste manier een plaats te geven in de gedachte van je doelgroep(en). Hiermee kan je aantonen op wat voor manier het bureau zich kan onderscheiden ten opzichte van concurrerende PR bureaus. Je creëert als het ware een bepaald aanzicht op je bureau als merk, wat ervoor zal zorgen dat de doelgroep juist jouw bureau in het achterhoofd zal onthouden. Het gecreëerde imago kan vloeien uit een nader te noemen concurrentievoordeel, maar kan bijvoorbeeld ook voortkomen uit de (kern)waarden van een bureau. Juist hiermee is het mogelijk om naam voor het bureau te maken, in de overvolle markt van de PR wereld.
De kracht van Taboo PR bevindt zich in hetgeen wat het bureau graag wil bereiken. Wij richten ons op het doorbreken van de gevormde standaarden in de maatschappij. Zo willen wij bijvoorbeeld het onbespreekbare, bespreekbaar maken. Door middel van het creëren van bewustwording bij de doelgroep wil het bureau ervoor zorgen dat dit mogelijk wordt gemaakt. Vandaar dan ook dat Taboo PR zich het beste kan associëren met het “Ervaring gevend positioneren”. Bij ervaring gevend positioneren worden de pijlen gericht op het bieden van cognitieve en sensorische stimulans. Hierbij gaat de aandacht uit naar het prikkelen van de zintuigen, het waarnemen & verwerken van kennis en zodoende het bewustzijn aan het denken te zetten. Het creëren van bewustwording bij de doelgroep van Taboo PR is erg belangrijk. Vandaar dan ook dat er “bewust” is gekozen voor deze specifieke vorm van positioneren.